check in

check out

book
hotel

over hotel amerika

een hotel van vroeger en van nu.

Hotel Amerika is al sinds 1902 een icoon in Hoek van Holland en omstreken. De historie spreekt nog altijd tot de verbeelding. Het hotel kwam in het begin van de vorige eeuw in het nieuws toen het fungeerde als drenkelingenopvang. Jarenlang stond het hotel bekend als discotheek met een grote aantrekkingskracht op bezoekers uit de omgeving. Daarna werd het weer een hotel. Maar pas sinds de grote verbouwing van 2019 heeft Hotel Amerika de allure van toen weer terug. Niet alleen van binnen, maar ook van buiten. Hier geniet u dag en nacht, met de charme van toen en het comfort van nu. Om te overnachten, borrelen, dineren en vergaderen. Kom langs en ervaar Hotel Amerika!

fabulous stay

   

   
de historie van hotel amerika

de ontmoetingsplek van Hoek van Holland.

De geschiedenis van Hotel Amerika gaat terug naar 1902. Als snel krijgt het hotel landelijke bekendheid: vijf jaar later vergaat de SS Berlin voor de kust van Hoek van Holland met 128 slachtoffers. Namens het koningshuis komt Prins Hendrik een kijkje nemen in Hotel Amerika dat als noodhospitaal is ingericht. Huisarts Salomon Diamant van Hoek van Holland krijgt zelfs een hoge Duitse onderscheiding voor zijn inzet voor de overlevenden.

In de oorlogsjaren nemen Duitse militairen hun intrek in Hotel Amerika. Een bombardement verwoest 22 huizen in de omgeving, maar het hotel blijft overeind staan. Na de oorlog wordt het hotel een plek voor vertier. Eerst als bioscoop, daarna als discotheek. Vanuit de wijde omgeving van Hoek van Holland komt iedereen naar de beroemde discotheek Hotel Amerika - toen nog geschreven met een c. Waar elders de horeca deuren om 1 uur sluiten, heeft de discotheek als enige een sluitingstijd van 4 uur ‘s nachts.

Maar ook aan deze beruchte tijd komt begin deze eeuw een einde. Na een kwakkelende periode komt het pand in 2018 in handen van Dick Slingerland, een Rotterdamse ondernemer die bekend is van Alphatron, Linda Geers en Dennis van Dop, horeca-ondernemers van MIJN Torpedoloods. Hiermee waait een nieuwe wind door Hotel Amerika en het wordt volledig verbouwd. Na ruim een eeuw is het ‘Hotel’ weer de ontmoetingsplek van Hoek van Holland en ver daarbuiten!

  

  
  

  
vacature

shiftleader.

FULLTIME
Glimlach op het gezicht en dienblad in de hand. Zo zien wij onze bediening graag. Van piek-momenten krijg jij geen stress, maar juist veel energie. Wij zoeken een aanpakker, die zorgt dat het onze gasten aan niets ontbreekt.

TAKEN
Aanspreekpunt zijn voor gasten: hen verwelkomen, plaatsen en luisteren naar hun wensen.
Bestellingen opnemen, klaarmaken en uitserveren.
Ruimtes gereedmaken voor feesten/partijen/vergaderingen.
Aansturen van het team
In- en uitchecken hotelgasten.

WAT MAAKT JOU ONZE PERFECTE COLLEGA?
Je bent leergierig, enthousiast en durft te vragen!
Gastvrij is jouw middle name.
Samenwerken en duidelijk communiceren (met je collega’s en de keuken) zijn vanzelfsprekend voor jou.
Jij past goed in een bedrijf waar teamwork en optimale kwaliteit het belangrijkst zijn.

WAT BIEDT MIJN TORPEDOLOODS JOU?
Een dynamische en uitdagende werkplek. Geen dag is hetzelfde!
Salaris volgens de CAO normen. Daarnaast bouw je vakantieuren en vakantiegeld op.
Vertrouwen en vrijheid om jouw taken goed te organiseren, eigen ideeën in te brengen en uit te voeren.
Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. We leren je graag alle ins en outs van het horecavak, zodat je kunt doorgroeien.
Vaste werkdagen. Je weet dus precies waar je aan toe bent.
20% korting op de tafelrekening als je zelf bij Hotel Amerika of ons zusje MIJN Torpedoloods komt eten.
Een (h)echt TEAM en meerdere leuke uitjes per jaar!


Enthousiast? Mail dan naar info@hotelamerika.nl tav dennis de winter
Je hoort binnen 5 werkdagen na ontvangst van je sollicitatie of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

events