check in

check out

book
hotel

de omgeving

voor ieder wat wils.

Wilt u verblijven bij Hotel Amerika? Dan is het goed om te weten dat er in Hoek van Holland en in de directe omgeving veel te zien en te doen is. Het brede Noordzeestrand bijvoorbeeld, dat alle seizoenen een echte publiekstrekker is: om te zonnen, te wandelen of te fietsen door de duinen of om vanuit een van de strandpaviljoens te genieten van het uitzicht.

Hoek van Holland heeft een rijke geschiedenis, vooral tijdens de oorlogsjaren. Nog altijd zijn er veel tastbare herinneringen aan die tijd in het dorp terug te zien, zoals de bunkers en het Atlantik-Wall museum. Nog ouder is Fort 1881, een oud pantserfort dat is gebouwd om Rotterdam te beschermen tegen het oorlogsgeweld. De drie indrukwekkende geschutskoepels en een ondergronds gangenstelsel zijn een bezoek meer dan waard.   

Ook de Nieuwe Waterweg met de wereldberoemde Maeslantkering is een must see. Het is het sluitstuk van de Deltawerken, bedoeld om Nederland droge voeten te laten houden tijdens zware stormen. Huur een fiets en combineer een tocht langs het water met een bezoek aan het Westland met vele hectares kassen met groenten en bloemen. Die bloemen vindt u ook terug in de bloemenveiling van Naaldwijk, hier kunt u een rondleiding boeken. Ook een aanrader is de oversteek met de fast ferry naar de tweede Maasvlakte. Let op: onderweg passeert u een zeehondenkolonie!

Een paar kilometer buiten Hoek van Holland begint het Staelduinse Bos. Een oase van rust en een heerlijk bos voor een wandeling. Liever de drukte opzoeken? Rondom Hoek van Holland liggen bekende steden als Den Haag en Rotterdam met winkels, musea en architectuur. En voor wie het Holland van vroeger wil zien: bezoek de grachtenstad Delft. Vanuit Hoek van Holland kunt u nog veel meer leuke dagjes weg plannen.

fabulous stay

  

   

  

  

Omgeving

wat kunnen we doen.


Het meest trots zijn we natuurlijk op onze mooie kustlijn, met prachtig breed strand.
Maak een heerlijke lange wandeling door de duinen en over het strand. Laat de wind door je haren waaien, loop langs de branding (let op de golven), kijk naar de enorme (zee-)schepen, zoek mooie schelpen… allemaal het hele jaar door!

De kust in Hoek van Holland leent zich uitstekend voor watersportactiviteiten zoals surfen, kiten, paddleboarden en zeilen. Er zijn diverse partijen waar je materialen kunt huren. Wil je liever niet zelfstandig aan de slag? Maak dan kennis met een van de spectaculaire wateractiviteiten onder leiding van een instructeur.
Vooral het ‘Hoekse’ strand bij de Rechtestraat is een walhalla voor watersporters. Lessen nemen, outfits en materiaal huren kan bij De Surfschoolen Surfschool Hoek van Holland. Ook Windsurfvereniging Hoek van Holland en de Kitesurfschool zitten op dit stuk strand en naast twee strandpaviljoens vind je hier ook de Centrale Post van de Strandwacht. Qua voorzieningen tref je op dit strand douches, toiletten en een fietsenstalling.

Kijk voor live webcams voor het weer in Hoek van Holland.

De speeltuinvereniging Hoek van Holland, beter bekend als ‘de Waterspeeltuin’, kunt u vinden aan de Prins Hendrikstraat in Hoek van Holland. Kinderen kunnen hier fijn klimmen, klauteren en glijden en bij warm weer lekker afkoelen tijdens het spelen in en met de waterelementen. Binnen een veilige omgeving kunnen kinderen zich uren lang uitleven en ouders / begeleiders kunnen daardoor ontspannen op het terras of het gras. Waarbij er in de kiosk voor ieder wat wils te verkrijgen is qua koffie / thee, frisdrank, chips en ijs.

Gedurende het seizoen worden er elke maand leuke extra activiteiten georganiseerd zoals knutselen en schminken.
Al met al een leuk middagje uit voor het hele gezin!

Een bezoek aan Kinderboerderij Hoek van Holland is een leuk uitje met kinderen. Ze leren spelenderwijs om te gaan met dieren. Kinderen mogen in het voorjaar helpen met de fles geven aan de lammetjes. Ook kunnen ze helpen met het voeren van de kippen, duiven, ander gevogelte en de konijnen. Ontmoet ezels, pony’s, geiten en dwerggeiten, schapen, pauwen, eenden, chinchilla’s, twee hangbuikzwijnen en allerlei andere dieren.

Voor allerlei evenementen, tentoonstellingen, leuke festivals en concerten verwijzen wij u naar de agenda van Hoek van Holland

events